SHANGHAI MONSTER -

Real (estate) facts

Har i princip bara morgonlektioner så på eftermiddagarna är jag fri att göra annat! T ex har jag kollat på lägenheter med/åt Yin.

Kineser är ibland luriga när det gäller bostadsfrågor, så något man lär sig är att klura fram hur mycket månadshyran EGENTLIGEN är mellan alla säljknep på smattrande kinesiska och knackig engelska. Vi lyckades till slut ta reda på att el&vatten skulle gå på hela 600 spänn/månad för en lägenhet i en servicebyggnad, vilket är minst sagt löjligt högt (då jag betalar ca 200-300), och några fransmän bredvid oss som inte visste bättre och redan skrivit på kontraktet blev upprörda när de insåg att de blivit lurade.

Hur dum får man vara om man inte ens frågar vad omkostnaderna ligger på? Såklart ljuger mäklaren också (hon sa 200 kr/mån...), så vi frågade grannarna istället...och då får man ärliga svar! 600 freakin kronor i månaden!


It can be tricky to negotiate with Chinese real estate agents, especially with the language barrier and hidden utility costs. / 在中国谈判房租有一点难。特别是因为他们的英语和我们的汉语说的不好,还有没算好的电费。

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se Shopping och Mode
RSS 2.0